به گزارش سینماپرس، آیت الله سید محمدمهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم انسانی قم در نهمین روز اکرانهای مرکزی جشنواره مردمی فیلم عمار در سینمافلسطین در نشستی با عنوان «هنرمند و آینده» گفت: معتقدم هر ساله با برگزاری جشنواره عمار و با تلاش دوستان اتفاقهای مهمی در حوزه هنر صورت میگیرد. هرچند که هنوز در اول راه هستیم اما تفکر، احساس و خلق زنجیره آثار هنری در چارچوبی جدید در حال اتفاق است.
وی افزود: آثاری که در این جشنواره دیده میشود، ناشی از اتفاق و رویداد مهم این جشنواره است. سطح کارها باید در راستای توسعه آثار هنری قرار گیرد، امروزه مقیاس کارهای هنری و فضای ارتباطات هنری در حال تغییر است.
آیت الله میرباقری ادامه داد: از زمانی که قلمروی مجازی فتح و ایجاد شده، اتفاقات مهمی در عرصه هنری در حال رخ دادن است. در آینده هم به همین صورت عرصههای جدیدی گشوده خواهد شد، به همین دلیل ما نباید منتظر بمانیم دیگران عرصهها را برای ما فتح و یا خلق کنند و بعد ما در آن عرصههای خلق شده تلاش کنیم ما باید پیشرو باشیم و سطح کارها را توسعه دهیم و خود هنر تعریف کنیم.
رییس فرهنگستان علوم انسانی قم اضافه کرد: مقیاس کار و میدان عرضه آثار هنری باید تغییر کند، اگر هنرمندان مقیاس کارهای خود را با جامعه جهانی در نظر بگیرند و به دنبال اثرگذاری بر فرآیندهای آن جامعه باشند، میتوانند در مقیاس مقابله با فدراسیونهای بزرگ جهانی، دستگاهها و دانشگاههای پشتیبان حرکت کنند.
آیت الله میرباقری تاکید کرد: هنرمندان داخل کشور نباید دیگر هنرمندان را طرف مقابل خود بدانند، چرا که طرف هنرمندان ایرانی، جبهه هنرمندانی هستند که در چارچوب ایدههای جدید میاندیشند و در راستای آن نیز خلق اثر هنری میکنند و میخواهند جامعه هنری را به آن سمت حرکت دهند.
وی با بیان اینکه بسیاری از هنرمندان به خاطر نبود یک میدان فعالیت صحیح در چارچوب هنرمندانی قرار میگیرند که هنر مدرن را انتخاب کردهاند، گفت: برای اینکه آنها در مسیر شما حرکت کنند، باید تلاش کنید. بسیاری از افرادی که در فضای سینمای غرب زیست میکنند به این دلیل است که ما فضای جدیدی را برای آنها خلق نکردهایم.
رییس فرهنگستان علوم انسانی قم گفت: هنرمندان میتوانند با خلق اثر هنری مناسب، آینده جهانی را ترسیم کنید. اگر شما با هنرمندان غربی مقابله کنید آنها هم در مقابل شما در آثار هنری خود کنترلهایی انجام میدهند. مقیاس کار خود را مقابله با امپراطوریهای هنری جهانی قرار دهید و با آنها درگیر شوید، هرگز با هنرمندان داخلی درگیر نشوید چرا که آنها در آینده در کنار شما خواهند بود. زنجیره کار خود را از مبانی تا اثربخشی اجتماعی و مصرف انبوه به صورت کامل تکمیل و طراحی کنید.
میرباقری ادامه داد: با فروپاشی و شکست تمدن مدرن فضا برای تنفس بهتر هنرمندان و هنرجویان باز میشود. هنرمند باید برای رسیدن به آینده خوب، تعلقات و احساسات خود را به یک معنا راهبری کند.
آیت الله میرباقری با بیان اینکه هنرمند حقیقی باید برای جامعه پیشروی خود روشنگری کند، تاکید کرد: این هنرمند باید موانع حرکت را نشان دهد و آینده را به خوبی ترسیم و آسیبشناسی کند، همچنین باید الزامات حرکت را به تصویر بکشد.
رییس فرهنگستان علوم انسانی قم با بیان اینکه سر و کار هنرمند با زیباییها و جمال و همچنین زشتی و کاستیها است، تصریح کرد: هنرمند بر اساس زیباشناسی خود به دنبال نزدیک کردن جامعه به ایدههای خود است. یکی از نزدیکترین مفاهیمی که با هنر گره میخورند بحث زیباشناسی و درک از جمال و احساس نسبت به آنها است.
وی با اشاره به اینکه هنرمند باید به دنبال جمال مطلوب حرکت دهد، افزود: زیبایی در نظام خلقت بر اساس تفکرات متفاوت شکل میگیرد، انسانها به زیباییهای طبیعی احساس عمیقی دارند به همین منظور همیشه آن را بازآفرینی میکنند. تحولی که در نظام طبیعت وجود دارد موجب جدایی ما از صحنههای دلفریب میشود. بدون تردید همه زیباییهای عالم تنها به حضرت حق باز میگردد، آثار هنری که زیباییها را در مخلوق میبینند گاهی با رنج و غصه همراه هستند.
آیت الله میرباقری یادآور شد: انسان در مرحله شکوفا شدن میتواند یک انسان فوق مَلک و یا یک شیطان به تمام معنا شود، انسان، خود میتواند درک فطری از زیباشناسی به دست بیاورد و آن را دوست بدارد.
رییس فرهنگستان علوم انسانی قم تاکید کرد: هنرمندی که در راه حق قدم بر میدارد و احساس جمال و جبروت میکند، میتواند به زیباییهای ابدی دست یابد، هنرمند باید با آنچه که باعث از بین رفتن زیباییها میشود، مقابله کند.
ارسال نظر